background

Fiscaal domicilie nodig?

= MAATSCHAPPELIJKE + ADMINISTRATIEVE ZETEL
MET KBO INGESCHREVEN VESTIGINGSEENHEID

waarom een deelkantoor de voordeligste wettelijke oplossing is ?

Wat is een deelkantoor?

Een deelkantoor is een volledig ingerichte kantoorruimte die
u deelt met enkele andere ondernemers, waarbij elke onderneming over een werkplek gedurende een bepaalde tijd kan beschikken.
Door timesharing van kantoren kunnen ondernemingen het gebruik van een kantoor delen volgens een schema dat hen past en de kosten dienovereenkomstig verdelen. Op die manier beschikt uw bedrijf over een deeltijdse werkplek in een fysieke kantoorruimte die aan de wettelijke vereisten voldoet zonder geld te verspillen aan kantoorruimte die gedurende lange periodes leeg staat. 
Dit concept biedt de voordeligste oplossing voor een wettelijk fiscaal domicilie in België.  Een deelkantoor kan u gebruiken als uw maatschappelijke en administratieve zetel, en kan ook ingeschreven worden als vestigingseenheid in de KBO.

Er bestaan ook andere oplossingen, zoals een virtueel kantoor, maar die formule voldoet niet aan de vereisten van een fiscaal domicilie omdat men niet over een werkplek en de vereiste uitrusting kan beschikken. 

Ons deelkantoor is uitgerust met verschillende werkplekken, een ICT-infrastructuur met toegang tot internet, en een gemeenschappelijk multifunctioneel toestel (printer, copier, scanner).  Het kantoor is toegankelijk voor onze gedomicilieerde cliënten via een intelligent deurslot met elektronische sleutel.

image
Waarom een deelkantoor?

Heeft u niet de behoefte aan volledige privacy of bent u toch regelmatig op verplaatsing, maar wil toch een wettelijke fiscale zetel voor uw bedrijf?  In dat geval is een "deelkantoor" de voordeligste oplossing.

Image

Wat is een fiscaal domicilie ?

Fiscaal domicilie

Het fiscaal domicilie van een vennootschap stemt altijd overeen met de plaats waar het effectieve dagelijkse beheer van de vennootschap plaatsvindt en waar de boekhouding wordt gehouden en gecentraliseerd. Het is de plaats waar men effectief en efficiënt de fiscale situatie van de vennootschap kan controleren.

Virtueel kantoor

Een maatschappelijke zetel is niet het fiscaal domicilie wanneer het een virtueel kantoor of postbusadres betreft of een plaats waar de betrokken belastingplichtige niet beschikt over een minimale bedrijfsinfrastructuur die nodig is voor de uitoefening van de beoogde activiteit of het beheer van de onderneming. Bijgevolg wordt een virtueel kantoor vaak niet aanvaard door de BTW-Administratie omdat het geen vaste inrichting is en als fictieve zetel wordt beschouwd.

Deelkantoor dienstenpakket

Een vaste werkplek in een gedeeld kantoor.
De gunstig geprijsde oplossing voor een wettelijk fiscaal domicilie.

Maatschappelijke en
Adminstratieve zetel

Een deelkantoor mag gebruikt worden als maatschappelijke en administratieve zetel van uw vennootschap en mag u inschrijven als uw officiële vestigingsadres in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO).

Bemeubeld kantoor
met ICT-infrastructuur

Wij bieden een volledig bemeubeld deelkantoor dat is uitgerust met werkplekken, een ICT-infrastructuur met toegang tot internet, verwarming, werkverlichting, en een slim deurslot met elektronische sleutel.

Professionele
Postbehandeling

Werkt u vaak op verplaatsing?
Geen probleem; wij sturen uw post door volgens uw instructies naar eender welk adres. U kunt kiezen hoe vaak u uw post wilt laten doorsturen, van elke dag tot eenmaal per week.

Voordelige en 
vaste prijs

Met onze transparante aanpak komt u nooit voor verrassingen te staan, want alle kosten van een traditioneel kantoor (zoals meubilair, verwarming, etc.) zijn inbegrepen in ons scherp en vast tarief van 150 euro per maand. 

Image

Onze doelgroep

Bonafide ondernemers
De diensten van Coventis Business Center zijn gericht naar bonafide ondernemers die vaak op verplaatsing zijn en gebruik willen maken van een kostenefficiënt dienstenpakket ter ondersteuning van hun bedrijfsactiviteiten.


Vennootschappen die ons adres willen gebruiken voor ongeoorloofde doeleinden en/of als schuilplaats voor het ontlopen van schuldeisers, gerechtsdeurwaarders, politie, controleurs, of inspecteurs van overheidsinstanties komen niet in aanmerking.

Vennootschappen en activiteiten

In het kader van ons risicomanagement richten we onze dienstverlening
naar financieel gezonde vennootschappen.

Wij domiciliëren geen vennootschappen in risicosectoren
zoals de bouw, de land- en tuinbouw, de horeca, het transport,
de detailhandel, de uitzendbranche en de schoonmaak
(uitgezonderd zelfstandige dienstverleners en onderaannemers). 

background
Image Coventis Business Center: uw deelkantoor op een vast adres Probeer het nu ↗
 1. 1

  Sluit een dienstenovereenkomst af

  Wij bieden een volledig dienstenpakket aangepast aan uw noden, waarbij het gebruik van een uitgerust kantoor met een persoonlijke werkplek in de prijs is inbegrepen.

 2. 2

  Publiceer uw maatschappelijke zetel in het Belgisch Staatsblad

  Wanneer de dienstenovereenkomst is afgesloten kan uw maatschappelijke zetel bekend worden gemaakt in het Belgisch Staatsblad en ingeschreven worden in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Desgewenst kunnen we u begeleiden bij de formaliteiten voor het vestigen van uw maatschappelijke zetel.

 3. 3

  Geniet van onze dienstverlening

  U kan genieten van een kostenefficiënte en professionele service.